Anasayfa  - Özel Akademi OSGB - Gebze OSGB - İş Sağlığı ve Güvenliği WEB SONUÇ  Hastanelerde covıd-19 Tedbirleri ve İş Güvenliği Aşamaları   - Özel Akademi OSGB - Gebze OSGB - İş Sağlığı ve GüvenliğiHIZLI TEKLİF AL  Hastanelerde covıd-19 Tedbirleri ve İş Güvenliği Aşamaları   - Özel Akademi OSGB - Gebze OSGB - İş Sağlığı ve GüvenliğiİŞ GÜVENLİĞİ UZMANI SÜRE HESAPLAMA  Hastanelerde covıd-19 Tedbirleri ve İş Güvenliği Aşamaları   - Özel Akademi OSGB - Gebze OSGB - İş Sağlığı ve GüvenliğiİŞYERİ HEKİMİ SÜRE HESAPLAMA  Hastanelerde covıd-19 Tedbirleri ve İş Güvenliği Aşamaları   - Özel Akademi OSGB - Gebze OSGB - İş Sağlığı ve GüvenliğiDİĞER SAĞLIK PERSONELİ SÜRE HESAPLAMA
Özel Akademi OSGB

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Bize Mesaj Yazın...

Hastanelerde covıd-19 Tedbirleri ve İş Güvenliği Aşamaları

Yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele devam ederken normalleşme sürecinde alınan tüm tedbirlere uymaya devam ederek yeni normal olarak adlandırılan bu dönemde tedbirlere azami özen göstererek çalışmalara devam etmek önemli bir hal aldı. Çalışma kapasiteleri ve hizmet sayısındaki artışı göz önünde tutarak gelen talebe yönelik çalışmalar yapmak kritik bir önem arz etmektedir. Bu hususta hastanelerde iş güvenliği ve covid19 tedbirleri birlikte yürütülmelidir. Bununla birlikte hastanelerdeki iş güvenliği aşamalarını 5 madde halinde sıralayabiliriz:
A.    Hastanelerde İş Güvenliği Aşamaları:

1.    İş Sağlığı ve Güvenliği İşveren Vekili Belirlenir.
2.    İSG Politikası belirlenir ve yönetim olarak taahhüt edilir.
3.    İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Birimi oluşturulur.
4.    İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu oluşturulur.
5.    Politikanın hayata geçirilmesi için uygulamalara başlanır.
Hastanelerde iş güvenliği ile birlikte Covid19 tedbirleri de önem arz etmektedir. 10 madde halinde belirtebileceğimiz bu tedbirlerin temelinde insanların bilinçlenmesi ve gerekli sosyal mesafe kurallarına uyarak tedbirlere azami önem göstermesi yer almaktadır.
B.    Hastanelerde Covid19 Tedbirleri

1.    Toplum Bilincinin Oluşturulması
Ziyaretçiler için yeni tip koronavirüs olarak adlandırılan Covid19 ile ilgili bilgilendirilmeler yapılmalı, korunma yöntemleri hakkında bilinçlendirilmelidirler.

2.    Sağlık Çalışanlarının Eğitimi
Enfeksiyonların önlenmesi ve kontrolü konusunda, şüpheli/kesin tanılı COVID-19 hastaları ve diğer hastaların ayırımı, hastaların yönetimi konusunda işbaşı eğitimler dahil olmak üzere seminerlerle, yazılı, görsel paylaşımlarla bilgilendirilmeleri yapılmalıdır. 

3.    Başvuru ve Tedavi Alanlarının Ayrımı
Olası şüpheli görülen vakaların başvurması durumunda hastanelerimizdeki diğer hastalarımızın ve hasta yakınları ile aynı ortamı paylaşmamaları için ayrı enfeksiyon poliklinikleri, bekleme alanları ve sadece bu hastalara yönelik yatarak tedavi katı ve yoğun bakım servisi, sadece bu alanlarda çalışan sağlık ekipleri planlamaları yapılmıştır. Böylelikle hastalarımızın hastanelerimizde bulundukları dönemde güvenle hizmet almaları sağlanmalıdır.

4.    Hastanelerimize Girişler
Olası enfekte olan hastaların diğer hastalardan ayrı olması ve tüm hastalarımız ile çalışanlarımızın güvenliği için hastane girişlerinde sağlık çalışanları dahil herkesin ateş ölçümü ve semptom sorgulaması yapılmakla birlikte, el dezenfeksiyonu sağlanmalıdır.

5.    Sosyal Mesafenin Oluşturulması, Bulaş Riskini Azaltma
Hastalarımızla çalışanlarımız arasında en az 1,5 metrelik mesafenin korunması için alanlarda gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Sosyal mesafenin önemi özellikle belirtilmelidir.

6.    Diş Tedavi Hizmetleri
Hemen hemen tüm diş tedavilerinde aktif rol alan döner aletlerin (aeratörlerin) sprey etkisinin kontaminasyon açısından yarattığı etkiyi önlemek amacıyla havalandırma sistemleri başta olmak üzere gerekli dezenfeksiyon tedbirleri alınmış olup bu işlemlerin yapılacağı vakalarda özel aerosol vakum sistemleri devreye alınmalıdır.

7.    Hizmetlerin Aksamadan Sürdürülebilmesi
Yoğunluğa veya tedarik zincirlerindeki aksaklıklara bağlı olarak sarfiyatın artacağı düşünülen tıbbi malzeme ve cihazlar için ön hazırlıklar yapılmalıdır.

8.    Genel Alanların Temizliği
Tüm alanlarda detaylı temizlik sıklığı artırılmalı, ilgili alanlarda dezenfeksiyon yapılmalı, birçok alana ilave el dezenfektanları yerleştirilmelidir. Gün içerisinde tüm tuvaletler, kapı kolları, merdiven trabzanları, el dezenfektanlarının kolları gibi kişi temasının yüksek olduğu alanlar sürekli olarak dezenfektanlarla temizlenmelidir. 

9.    Solunan Havanın Temizliği
Poliklinik koridorları, bekleme alanları, kafeterya ve birçok alan hava hijyeni korunarak sıklıkla havalandırılmalıdır. 

10.   Çalışanların Sağlığı
Kişisel koruyucu ekipmanların sağlanması ve kullanılması, hamile ve bağışıklık sistemi baskılanmış, kanser hastalarına izin verilmesi, hekimlerimiz, hemşirelerimiz, hasta danışmanlarımız da dahil olmak üzere tüm sağlık personelinde vardiya uygulaması gibi enfeksiyon kontrolü açısından önem arz eden planlamalar yapılmalıdır. Ulaşım ve yemek hizmetlerinde de sosyal mesafe ve dezenfeksiyon kriterlerine uyum sağlanmıştır. Personel bağışıklığını güçlendirmek için yemek menüleri gözden geçirilmiştir. Hasta bilgilendirme toplantıları ve etkinliklerimiz online platformlar üzerinden devam etmektedir.

Tüm bu önemlerle birlikte hastanelerde iş güvenliği ve covid19 önlemleri birlikte yönetilmeli ve bu süreçte gerekli önemler titizlikle alınmalı, gerekli bilgilendirmeler yapılmalıdır.
 

Diğer Başlıklar