Anasayfa  - Özel Akademi OSGB - Gebze OSGB - İş Sağlığı ve Güvenliği WEB SONUÇ İş Kazaları Ve Yaptırımları   - Özel Akademi OSGB - Gebze OSGB - İş Sağlığı ve GüvenliğiHIZLI TEKLİF AL İş Kazaları Ve Yaptırımları   - Özel Akademi OSGB - Gebze OSGB - İş Sağlığı ve GüvenliğiİŞ GÜVENLİĞİ UZMANI SÜRE HESAPLAMA İş Kazaları Ve Yaptırımları   - Özel Akademi OSGB - Gebze OSGB - İş Sağlığı ve GüvenliğiİŞYERİ HEKİMİ SÜRE HESAPLAMA İş Kazaları Ve Yaptırımları   - Özel Akademi OSGB - Gebze OSGB - İş Sağlığı ve GüvenliğiDİĞER SAĞLIK PERSONELİ SÜRE HESAPLAMA
Özel Akademi OSGB

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Bize Mesaj Yazın...

İş Kazaları Ve Yaptırımları

İş Kazalarında İşverene Yaptırımlar
İşçinin ölümü durumunda veya ağır yaralanmasıyla  alakalı iş kazalarında kanunun belirlediği bölgeler kapsamı içersinde hapis cezası ya da tazminat cezasına hükmedilebilir. İşyeri içersinde iş kazası geçirerek hayatını kaybeden işçinin hak sahipleri Borçlar Kanunu’na göre işverenin kusuru oranında tazminat talebinde bulunabilirler. 
SGK ' da çalışanın geride kalan mirasçılarına maaş bağlar. 

Eğer işçi yaralandıysa ve geçici olarak iş göremezlik raporu da varsa bunun maddi durumu göz önünde bulundurulup araştırılarak geçici bir iş göremezlik maaşı bağlanır. İş gücünü tamamen kaybettiyse malulen emekli edilir ve emekli maaşı bağlanır. Bu durumda SGK ' da bağladığı maaşları ileriye dönük hesap yaparak bunu işverenden tahsil eder.

Kaza geçiren bir kişinin işyeri içersinde sigortasız olması, işverenin Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilmemiş ve sigortasının henüz başlatılmamış olması hiçbir şekilde etkilemez. Kaza geçiren bir kişinin o işyeri içersinde hizmet akdiyle, yani sigortalı olmayı gerektirecek bir şekilde çalışıyor gibi tazminatı hak etmesine sebep olur. 
Böylelikle iş kazası geçiren işçi sigortasız bile olsa sigortalı işçilerin yararlandıkları bütün haklardan yararlanabilir.

Türk Ceza Kanununa Göre Verilecek Hapis ve Adli Para Cezaları:
5237 sayılı Türk Ceza Kanununda kast veya taksirle ölüm veya yararlanmaya neden olan kişi veya kişiler için hapis ve adli para cezası öngörülmüştür. Fakat kanunda kast, suçun kanuni tanımındaki unsurların bildiği taktirde ve istenerek gerçekleştirilmesi olarak tanımlandığı için, iş kazaları durumunda ölüm veya yararlanmaya sebep olma suçları, yazının başında da belirttiğimiz gibi çok istisnai durum hariç kast olmaz, taksir yani tedbirsizlik ve dikkatsizlik nedeni durumunda ölüm veya yararlanmaya sebebiyet verme olarak değerlendirilir.